Det finns många goda sidor hos vår lilla by
Arbetet med att sätta dessa på pränt har utförts av Peter Sjöblom, Håkan Lesse och Therese Thorgren
Läs gärna Lokaltidningens reportage här

Hurva –

• har det senaste seklet genomgått en långsam förändring från att ha varit en hantverks- och handelsby, till att nu huvudsakligen vara en boendeort. Denna måttliga tillväxt kring en gammal bykärna skapar en lugn och trygg miljö.
  • är en bra ort för barnfamiljer. Här finns en väl fungerande dagisverksamhet. Förutom sitt inre arbete utgör den ett utomordentligt kontaktorgan mellan föräldrar. I denna lilla by hjälps föräldrar åt att ta hand om varandras barn i olika situationer.
  • har väl fungerande skolskjutsar. Upptagning på flera platser i byn ger närhet för skolelever.
  • ger med sina goda kommunikationer möjligheter att välja olika gymnasieskolor.
  • har kyrklig och även föreningsbaserad barnverksamhet.
  • har genom sin litenhet en låg grogrund för ungdomsproblem.
  • har med sitt läge mellan slätt och skog en närhet till goda rekreationsområden.
  • har resurser för idrott av inom- och utomhuskaraktär.
  • har ett rikt föreningsliv.
  • har ett välrenommerat gästgiveri som är en trevlig träffpunkt i byn.
  • har bildemontering som kan hjälpa dig med däck eller reservdelar om du vill fixa bilen själv.
  • kan erbjuda ett boende till ett konkurrenskraftigt pris beroende på lägre kommunalskatt och fördelaktigare huspriser än t ex Lund och Malmö.
  • blir en ännu mer intressant ort i och med det kraftigt ökande näringslivet i norra Lund.
  • med läge vid väg E22 erbjuder snabba bil- eller bussförbindelser, Lund t ex på 15 minuter. Vardagar går ett 60-tal expressbussturer med destination Lund eller Malmö och lika många till Hörby eller Kristianstad samt ett 10-tal till Eslöv.
  • kan därmed erbjuda ett boende där familjen kan klara sig med en bil.
  • kan med vad som ovan nämnts klassas som en by med den lilla ortens fördelar och därtill närhet till stadens utbud av service, utbildning, arbete, kultur och nöjen!